FINLAV Lumiturvallisuuskurssit

FINLAV Lumiturvallisuus 1

FINLAV Lumiturvallisuus 1 on Suomen Lumivyörykoulutus –järjestelmän mukainen koulutus ja tarkoitettu kaikille, jotka liikkuvat talvisaikaan tuntureilla ja vuorilla. Niin aloittelevat kuin kokeneetkin vapaalaskijat ovat tervetulleita kurssille – peruslaskutaito on kuitenkin edellytyksenä osallistumiselle.

Kurssi antaa perustaidot ja tiedot lumivyöryistä ja lumivyöryvaarasta ja eväät turvallisempaan rinteiden ulkopuoliseen vapaalaskuun. Kurssi opettaa etsimään tietoa ja tulkitsemaan sitä oman turvallisuuden parantamiseksi. Kurssilla opitaan tunnistamaan lumivyörymaasto, ymmärretään inhimillisen tekijän merkitys, saadaan työkaluja päätöksentekoon ja harjoitellaan miten toimia vyörypelastustilanteessa. .

search
search

Muut kurssit

Järjestämme tilauksesta myös muita Suomen Lumivyörykoulutusjärjestelmän kursseja:

FINLAV lumivyörytietous

Kesto n. 2 h

Vyörytietous on kaikille avoin tietopaketti lumivyöryistä. Se toimii johdantona lumivyöryihin, eri riskienhallintamenetelmiin ja vyörypelastusvälineisiin. Vyörytietous tarjoaa perustietoa lumivyöryistä ja lumiturvallisuudesta kaikille niille, jotka harrastuksen tai ammatin vuoksi  liikkuvat lumisilla rinteillä. Tämän kokonaisuuden tarkoitus on herättää ajattelemaan vaaraa nimeltä lumivyöry, joka koskettaa erityisesti luonnonvaraisilla rinteillä liikkuvia vapaalaskijoita.

Kurssin sisältö:

  • Miksi on tärkeää tietää lumivyöryistä – turvallisuusajattelu
  • Lumivyöryjen syntyminen ja erilaiset lumivyöryt
  • Kuinka hallita lumivyöryriskiä?
  • Vyörypelastusvälineet ja niiden käyttö

Kahden tunnin lumivyörytietous voidaan helposti yhdistää tapahtumasi ohjelmaan ja Ville voi tulla järjestämään tämän kurssin melkein minne vain. Kysy lisää.

FINLAV PRO 1

Työssään lumivyöryosaamista tarvitseville, mm. ski patrol, hiihdonopettajat, oppaat ja vapaaehtoinen pelastustoimi.

lisätiedot info@villeinlumi.com