Järjestäjät – keitä olemme

Villein Lumi Kilpisjärvi –tapahtumien järjestäjät lumiturvallisuuskouluttaja ja lumivyöryteknikko Ville Väkeväinen ja Käsivarren tuntureiden parhaat ja turvalliset laskupaikat tunteva, kilpisjärveläinen Ville Eskonen. Yhdessä Villeillä on vapaalaskukokemusta laajalti Skandinaviasta, Alpeilta ja Japanista.

Pitkän vapaalaskutaustan omaavat Villet johdattavat kurssilaiset lumiturvallisuuteen teorian ja käytännön harjoittelun kautta. Kurssi huipentuu kolmantena päivänä koko päivän mittaiseen retkeen Käsivarren erämaan parhaille laskupaikoille rekikyydillä.

Nämä Käsivarren erämaan helmet ovat vain harvojen herkkua, nyt niistä nauttiminen on mahdollista myös sinulle – Villein seurassa!

Ville Väkeväinen

Asuinpaikka: Pyhätunturi
Instagram: @ville2v

Moi, olen Ville!

Tuntureiden vapaus, koskematon luonto, hikiset ylämäet, pöllyävät alamäet. Siinä tärkeimpiä syitä, miksi asun Pyhätunturilla.

Toimin arjessani Pyhän Ski Patrolissa vastuualueena vapaalasku ja lumiturvallisuus, joten liikun päivittäin rinnealueella ja sen lähistöllä sijaitsevilla vapaalaskualueilla. Pyhätunturin alueen lumivyöryennustetta olen ollut laatimassa sen aloituksesta lähtien. Vapaa-ajallani suuntaan Pyhän takamaille yksin tai yhdessä ystävien tai asiakkaiden kanssa niin usein kuin mahdollista. Nuoruusvuosien alppihiihtotreeneissä selkärankaani hiottu tekniikka kantaa hedelmää myös vapaalaskussa. Monipuolinen ja vahva laskutaitoni sekä hiihdonopettajakokemus lähes 20 vuoden ajalta toimivat aarrearkkuna, josta ammennan tekniikkavinkkejä vapaalaskuklinikoissamme.

Tarjolla siis ammattitaitoisia tekniikkavinkkejä ja lumiturvallista vapaalaskua samassa paketissa, olkaapa hyvät!

 • Pyhätunturin Ski Patrol, taso 2 + korkealla työskentely
 • Pyhätunturin Hiihtokoulu, hiihdonopettaja
 • Pyhä Backcountry -vapaalaskuretkien ohjaaja
 • Lumivyöryteknikko
 • Lumiturvallisuuskouluttaja FINLAV
 • Wilderness First Responder –eräensiapukoulutus (WMA WFR)
 • Pyöräilynohjaaja -Suomen Pyöräilynohjaajat
Ville Eskonen

Asuinpaikka: Kilpisjärvi
Instagram: @kilpisjarvenkeisari

Moi, olen Ville!

Olen ollut koukussa laskemiseen teini-ikäisestä lähtien ja käyttänyt siihen aikalailla kaiken vapaa-aikani ja rahani. Muutin Kilpisjärvelle vuonna 2011 ja siitä lähtien olen pääasiassa skinnaillut ja laskenut Kilpisjärven, Lyngenin ja Tamokdalenin alueella. Voi hyvin sanoa, että tunnen tämän alueen mäet kuin omat taskuni.

Ajattelin johdattaa sinut sellaisten vapaalaskuhelmien äärelle, joita voi muistella vielä kiikkustuolissakin!

Opastuskokemukset Kilpisjärvellä:

 • Pitkät eräretket Käsivarren erämaassa
 • Maastopyöräretket
 • Kalastusretket
 • Moottorikelkkasafarit
 • Eräensiapukoulutus WFA
 • Lumivyöryteknikko

Tervetuloa laskemaan Kilpisjärven Keisarin valtakuntaan!

Antte Lauhamaa

Instagram: @anttelauhamaa

Antte on Enontekiöltä lähtöisin oleva vapaalaskija ja lumiturvallisuusasiantuntija. Antte on kilpaillut vapaalaskussa kansainvälisellä tasolla ja opiskellut kanadalaisessa koulutusjärjestelmässä lumiturvallisuusasiantuntijaksi (CAA AOL 2). Antella on lisäksi eräensiapukoulutus (Wilderness Advanced First Aid) ja suomalainen ski patrol koulutus (taso 2). Talvisin Antte toimii lumiturvallisuuskouluttajana, oppaana sekä lumivyöryennustajana Ylläksellä.

Villein Lumi Instagramissa ja facebookissa

lisätiedot info@villeinlumi.com